14.9.11

Die Deutsche Haupstadt.

Jeg har for nylig bestemt mig for at jeg vil til Berlin i efterårsferien. Jeg har altid været fascineret af byen, selvom jeg aldrig har været der. Dog er jeg blevet fortalt at det bare er en by for mig, meget kunstnerisk,  undergrundagtig og designmæssigt spændende - plus der er "lysfestival" i byen i efterårsferien. Derudover synes jeg det er super fedt at rejse til byen hvor der Mauer stod! Jeg er allerede begyndt at lave en vintage shoppingplan over byen og bestiller meget snart togrejsen derned. Hvis I kender nogle super fede steder, jeg bare skal besøge, så skriv endelig en kommentar! Så laver jeg en guide over byen, som den jeg lavede over Paris (som du kan få ved at skrive til min blog e-mail). Har I været i Berlin før?

I recently decided to go to Berlin for the fall break. I've always been fascinated by the city, even though I've never been there. I have been told that it is a city that I would love - very artistic and exciting when it comes to design, plus there's a light festival in the city at the time I'll be there. I also think it's so cool that I'll go to the city in which der Mauer stood! I've already started making a vintage-shoppingplan of the city and will order the train ride down there soon. If you know any cool places that I must see, write me a comment! Then I'll make a guide of the city like the one I did on Paris (which you can get by mailing me on my blog e-mail address). Have you ever been to Berlin?

13 comments:

Nanna said...

Berlin er en dejlig by (:
Tjek evt. madame tussauds ud!

Camilla said...

Jeg skal også til Berlin for første gang i efterårsferien :-) Det kunne være fedt, hvis du delte den shopping-plan i et indlæg!

Cindi said...

Hej! Jeg er en dansk pige, som bor i Berlin og jeg bliver altid så glad, når andre udviser begejstring over byen :) Hvis du har nogle spørgsmål eller noget, skal du være meget velkommen til at kontakte mig :) Hvis du har lyst, kan du også kigge forbi min blog http://cherriesandsunflowers.blogspot.com/ hvor jeg skriver om dit og dat jeg oplever her nede. Den er dog rimelig ny.
Hvis du er på udkig efter vintage/secondhand butikker, synes jeg du skal slå et smut forbi Garage ved Nollendorf Platz og Colours i Kreuzberg - de er begge super, super fede! Butikkerne er begge delt op, så halvdelen er fixed priced og den anden halvdel er kilopris :)

Maria said...

Spændende!
Jeg kender ikke selv byen, men har kun hørt godt om Berlin :)

Lou said...

Wuhuu hvor fedt at du skal derned! Tror vist også jeg tidligere har kommenteret at Berlin liiiige må være dig :) Jeg ELSKER den by og er dernede hvert år.
Som Cindi skriver så smut forbi Garage ved Nollendorf Plz - der kan du sikkert tilbringe et par timer! Og hvis du rammer en søndag dernede så tjek Mauermarkt ud ved Mauerpark..

Lou - http://goldenghetto.blogspot.com/

Trinhammer said...

Jeg har været der et par gange og tager faktisk afsted igen om en uge! ;) Jeg vil selvfølgelig lave nogle indlæg omkring byen, når jeg er hjemme igen, så du kunne jo kigge forbi min blog: www.trinhammer.wordpress.com og læse lidt med! ;)

Line Nygaard said...

Elsker, elsker, ELSKER Berlin, tror det er min yndlingsby. Du skal helt klart se Holocaust Denkmal og Eastside Gallery :-)

Cicles said...

Du må meget gerne dele din guide og gode oplevelser, når du endelig kommer hjem. Jeg skal til berlin i november, og da det er min første gang, ville et par gode butikker hjælper utroligt meget :-D

Marie My said...

Nanna: det kunne være at jeg vil gør det så :)

Camilla: Det vil jeg muligvis. Måske en moderation af den, da mine shoppingplaner ofte består af kort med krydser og så adresser på bagsiden. Men jeg vil også gerne sende planen når den er færdig og jeg har været i Berling og fået "bekræftet" den :)

Cindi: spændende! jeg tjekker lige din blog ud! Jeg har allerede fundet frem til colours og garage - det virker til at være super fede steder!

Maria: Ja, også mig!

Lou: I will! Jeg håber på at komme derned en søndag eftermiddag så jeg lige når markedet!

Trinhammer: så vil jeg da lige kigge forbi din blog!

Line: Det vil jeg også utrolig gerne!

Cicles: Det gør jeg sandsynligvis, men hvis der ikke kommer så meget, kan jeg altid sende dig min shoppingplan, når den er færdig og afprøvet :)

knus fra Marie

LUAR said...

Berlin, along with London, are my favourite cities in Europe! Like you said, Berlin is very exciting and artistic, and you can see the youth culture on the walls! You probably already know this, but make sure you go to Kreuzberg - it has amazing street art, food and people. I hope you have an amazing time, I'm so jealous!

LUAR BLOG

x

Michelle said...

Jeg har boet i Berlin i et halvt år, og jeg ELSKER byen. Jeg har lavet et blogindlæg her: http://ohyouprettythings.dk/?p=784

hvor jeg har skrevet mine bedste tips og tricks til en ferie i Berlin.

Desuden har jeg en hel kategori dedikeret til Berlin: http://ohyouprettythings.dk/?cat=14

Håber du kan bruge det til noget :)

unknown female.. said...

Hey :D
mega fedt at du også vil/skal til Berlin i efterårsferien! - skal jeg også :)

men vil bare lige sige at der jeg for nok 3 uger siden prøvede at bestille togbilletter dertil - kunne jeg ikke - eller kunne ikke få sideplads, 7 timer stående i tog? - don't think so :) men det kan selvfølgelig være at du stadig kan få billet ( det var også til en lørdag jeg prøvede at få mine) jeg tager nu selv med fly, men måske kan man tage bus ? synes bare du skal komme igang med at undersøge det hurtigst muligt :)bare et lille fif

:D

Line said...

Kleidermarkt er et besøg, en kæmpe vintage butik hvor du kan få et kilo tøj for 14 euro eller sådan noget sindsygt! :)